/ / Sofia Photo Agency, архив
Грипната епидемия за област Бургас остава в сила. От Регионална здравна инспекция отчитат лек спад на случаите на заболели от грип и остри респираторни заболявания, но цифрите се запазват над епидемичните стойности.
 
Грипна епидемия от понеделник в София, Благоевград и Кюстендил

Учениците в област Бургас са на училище, по данни на Регионално управление образование отсъстващите за цялата област са под 20 %. При отсъстващи над 30 % директорите могат да поискат прекъсване на учебния процес.
 

Такава ситуация има в община Средец, където днес, само Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" работи. Директорите следят броя на отсъстващите и своевременно информират за обстановката компетентните институции.
 
МОН: Пропуснатото в грипната ваканция ще се наваксва

Детските градини продължават да работят при  „засилен филтър”, преустановяват се плановите операции, свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
 
Пробите за грип при регистрираните смъртни случаи, са отрицателни. Щабът в Областна администрация Бургас ще заседава на 31 януари, когато на база на новите цифри ще прецени дали епидемията да бъде отменена.
 
Според здравните специалисти, в средата на новата седмица трябва да започне спад на заболелите