Гранити ООД  напълно възстанови базата си
Гранити ООД напълно възстанови базата си / netinfo

Месец след пожара бургаската фирма «Гранити» ООД , най-големият доставчик на строителни материали за Южна България  е с напълно възстановена база. Тя  е пригодена към активна търговска дейност както преди инцидента на 27 юни.

Тогава  след запалване в съседна на „Гранити” фирма, пожарът обхвана складовете и административната сграда на строителното дружество. В борбата с огъня бяха обгазени трима пожарникари,  един противопожарен автомобил изгоря напълно. „Гранити” понесе загуби за над  2 млн. лева.

Четири седмици по-късно фирмата разположена в началото на к-с „Меден рудник” е с готови скици на съвсем нови складови помещения и до месец ще бъде даден ход на строителството им , каза управителят на „Гранити” ООД  инж. Стоян Стоянов. Те ще бъдат разположени на същото място на площ от 2500 квадрата  разгъната площ. В новата складова база на дружеството ще бъде използвана съвременна технология за пренос на закупените продукти. Предвижда се в близост до халетата да бъде изградена модерен шоуруум и  административна сграда. Предстои изграждане на нови складови бази в Китен. Стоян Стоянов съобщи че, застрахователната  компания  "Алианц България" е отпуснала авансово  500 000 лева за възстановяване на щетите от пожара на територията на фирмата. 

От дружеството днес съобщиха за въвеждането на новия софтуер, които ще позволи интегрирано управление на складовите бази. Всички сървъри на „Гранити” ще се управляват от уникалната система SAP, която  гарантира бързо обслужване, експресни доставки и задоволяване на всички изисквания за управление на бизнес процесите. С внедряването на тази нова технология фирмата ще отговори на последните изисквания на ISO 9001 и ISO 14000. Амбицията на дружеството е до края на годината да разшири дейността си и да има национално представителство.

Още за пожара и последствията от него, за бъдещето и намеренията на фирмата чуйте от управителя  инж. Стоян Стоянов