ГЕРБ срещу Христо Бургазлиев за  частна търговия
ГЕРБ срещу Христо Бургазлиев за частна търговия / netinfo

“Управителят на общинската фирма “Аптеки” ЕООД, Христо Бургазлиев, продава лекарства в частна аптека в Камено”, твърдят членове на ГЕРБ от местната структура. Аптеката в Камено дори се водела по документи на член от семейството на Бургазлиев. “В този случай Христо Бургазлиев нарушава търговския закон, а оправданията му за огромните загуби на общинската фирма са по детски наивни”, счита областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.

В доклада от финансовата проверка на общинското предприятие “Аптеки” за миналата година цифрите показват 75 хиляди лева загуба и над 200 хиляди лева пасиви. Задълженията на фирмата само към доставчици на лекарства са 380 хиляди лева. Основният доставчик почти на 100 % е фирма “Стинг”, на която управител е съпругата на Бургазлиев, коментират още от партията.

Нелоялна конкуренция има от преференциите, с които общинските “Аптеки” разполагат. Те са разположени на възлови места и за повечето наем не се дължи.

Управители на лечебни заведения сигнализираха в ГЕРБ, че при старото управление на Бургас им е оказван натиск да настаняват общинските аптеки без търг и конкурс. Причината вероятно е възловият пост, който Христо Бургазлиев заема в БСП. Схемата покровителство на членове на БСП очевидно продължава и сега, обявяват още от ГЕРБ.