ГЕРБ - Бургас
ГЕРБ - Бургас / netinfo
„Сигурността на българската граница е един от приоритетите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Бургас. Ние ще предложим налагането на по-строги наказания за така наречените каналджии.“

Това обяви кандидатът за депутат от гражданската квота в листата на ПП  ГЕРБ за 2-ри МИР – Бургас Диана Саватева. По думите й, само така ще се сложи край „на условните присъди, когато става дума за трафик на хора“.

„Трябва да се даде ясен знак, че преминаването на българската граница е престъпление. Това престъпление трябва  да се наказва сурово, а не да се неглижира или подценява“, заяви Саватева . Журналистът с дългогодишен стаж зад гърба си се обяви и „За“ намаляването на бюрокрацията.

„Кой е от нас е попадал в този лабиринт от чиновници и висене пред гишета. Идеята, която ГЕРБ има е, когато някой от нас има нужда от документ или набор от такива, да подаде едно заявление на едно гише и отново оттам да получи това, което иска. Административната  тежест трябва да е за самата администрация. По този начин ще се намали бюрокрацията за бизнеса от една страна, за обикновените хората  и специално за  хората с увреждания“, допълни Диана Саватева.

Тя е категорична, че трябва да бъде реализирана и идеята за развиването на Бургас и региона  културно средище. Според Саватева в тази посока вече направена първа стъпка със създаването на филиал на Националната художествена академия /НХА/ в Бургас, за който е отредено и място в новата магазия до Морска гара.

„Този приоритет кореспондира и с желанието на ГЕРБ за създаването на условия за туризъм в Бургас и региона през цялата година“, смята кандидатът за депутат. За запазване на положителния ръст в туризма е необходимо завършването на отсечката Поморие – Слънчев бряг, обяви от своя страна областният лидер на партията Димитър Бойчев.

„Това не е обикновена пътна отсечка. Това е най-натовареният път, който формира икономически растеж в региона. Тази отсечка е наистина много важна. За развитието на туризма е важно завършването и на спортната зала Арена – Бургас. Това съоръжение, което ще отговаря на всички международни стандарти, ще даде възможност за привличането на спортни и културни формати в града и извън сезона“, отбеляза Бойчев.

„Нашата цел като политическа партия е продължаване на растежа на българската икономика. Без това няма  как да постигнем всичко, за което говорим днес. Несигурната  политическа обстановка води до спад в този ръст. Не напразно ние сме заложили прогнози на база сериозни анализи, а не обещания. Според тези прогнози можем да осигурим минимална заплата до 650 лева и 1500 за средна заплата. Ненапразно сме заложи увеличаване на пенсиите ежегодно. Ще продължим и борбата с така наречените фалшиви ТЕЛК-ве. Сумите са много големи. Средствата ще отидат за нуждаещите се хора. Енергийната бедност също е наш приоритет. По нашите прогнози ние можем да покрием до 30% от сметките за ток на най-бедното население в страната“, каза Диана Йорданова, която заема четвъртото място в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Бургас.