/ Снимки: Лалка Димитрова
Лек автомобил „Форд”, с плевенска регистрация, навлезе в тротоар и се заби в приземния етаж на къща на ул. „Цар Калоян”, видя репортер на Дарик-Бургас. Инцидентът стана към 08.30 часа днес. Злополуката е предизвикана, след засечка между шофьора на "Форда"-а и водач на „Мерцедес”.

Последва мощно свистене на гуми и силен трясък. След удара водачите са невредими. Цяло чудо е, че няма пострадали, тъй като инцидентът бе само на метър от пешеходна пътека.

катастрофа Бургас
netinfo

Районът е изключително оживен. Наблизо има много жилищни сгради и търговски обекти. „Това е малка уличка и тук има ограничение на  скоростта”, коментират очевидци. Заради злополуката, движението в района бе затруднено. На мястото пристигна екип на Пътна полиция.

Още три катастрофи са станали в Бургаски регион от сутринта до момента, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Автомобил, взет под наем от чуждестранен турист, падна в канавката в Поморие и предизвика задръстване на пътя, при опит за маневра.

Шофьор се блъсна в стена на фризьорски салон и избяга

Още една злополука е предизвикана на кръговото в Бургас в посока Слънчев бряг, след като кола отнема предимството на автобус. В Атия е допуснат и още един инцидент. Шофьор изгубил контрол над автомобила си, а в него, заради неспазване на дистанция, се блъснала втора кола. Няма пострадали.