Първи семинар на БФБ с бизнеса в Бургас
Първи семинар на БФБ с бизнеса в Бургас
Малките и средни предприятия получиха възможност ад се запознаят с уникалната ваучерна схема за листване на борсата
Първи по рода си семинар на тема  „Капиталовият пазар като източник на растеж за малки и средни компании“ се проведе при голям интерес от страна на бизнеса, предприятията и институциите в Бургас.  

бизнес


Участниците във форума имаха възможността да се запознаят в детайли с актуалните алтернативи не само за финансиране, но и за безвъзмездно осигуряване на средства за развитие на бизнеса и предприятията.
„Тази среща е плод на съвместните усилия на много институции, съвместно с Търговско индустриална камара – Бургас и съм щастлива, че темата предизвика голям интерес от страна нашите членове и бизнеса в региона,“, каза при откриването на форума зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева.
Изпълнителният директор на Българската фондова борса Иван Такев разясни механизмите, по които малките и средни предприятия в Бургас могат да се възползват от капиталовия пазар като източник за финансиране на бизнеса си. Той  даде подробности за алтернативата за финансиране и поясни, че на този етап на борсата се търгуват акции на четири банки.

бизнес


Тема на дискусия беше и лекцията на ръководителя на проекти в Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия – Мариян Стоянов. Той представи на присъстващите  характеристики на уникалната ваучерната схема за листване на бизнеса на борсата и ползите от публичният статут на участващите в нея компании в националени международен мащаб.
Важна част от срещата, която провокира въпроси беше и лекцията за безвъзмездното финансиране за провеждане на първично публично предлагане.
Специални гости на форума бяха заместник-кметът на Община Бургас – Красимир Стойчев, зам. областният управител – Владимир Крумов, представители на ръководствата на висшите учебни заведения в града.
От директора на БФБ – Иван Такев, Красимир Стойчев получи специален подарък към Община Бургас -  акция на Банка за български кредит от 1934 година.

бизнес


Събитието беше организирано от ТИК – Бургас, в партньорство с  Българска фондова борса, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия, Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници и със съдействието на община Бургас.