С факелно шествие в Бургас ще бъде почетен Васил Левски
С факелно шествие в Бургас ще бъде почетен Васил Левски / iStock/Getty Images
По повод 148 години от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски, „Организация за закрила на българските граждани" ще организира традиционното факелно шествие, съобщиха организаторите.

Планирано е шествието да започне в 18.00 часа днес. Началната му точка ще бъде пред Община Бургас. От там, по булевард „Алеко Богориди" ще продължи към Морската градина, след което ще се отправи към паметника на Дякона.

На паметника гражданите ще имат възможност да положат цветя и венци. Председателят на организацията, както и други желаещи, ще държат реч, след което ще има минута мълчание в памет на Апостола. С това факелното шествие ще завърши.

"След края на шествието не е предвиден общ маршрут за връщане, а всеки гражданин самостоятелно си тръгва, когато реши. На факелното шествие е предвидено да има факли, които ще бъдат запалени по пътя към паметника на Васил Левски и ще раздадем на участниците, национални знамена на Република България, плакати и транспаранти", посочват още организаторите на шествието.

Източник: "Фокус"