/ NOVA
Състоянието на четиримата жандармеристи, пострадали при катастрофата край Царево, е стабилно, съобщиха от УМБАЛ - Бургас, предаде БНР.

Припомняме, че вчера сутринта при челен удар между два служебни джипа на дирекция „Жандармерия“ пострадаха четирима служители на реда.

Разследват катастрофата между коли на „Жандармерията” край Царево

"Състоянието на пострадалите в катастрофата край Царево жандармеристи е стабилно. Те са без опасност за живота", това каза говорителят на бургаската областна болница Юлия Андреева.

"Работи се по всички версии, включително човешка грешка, технически проблем в един от автомобилите", посочи прокурор Мария Маркова.

По думите ѝ докато не бъдат разпитани свидетелите и не бъдат изготвени експертизите на вещите лица не може да се коментира дори и с каква скорост са се движили превозните средства по време на инцидента.

„Резултатите от кръвните проби, които са взети от пострадалите за наличие на алкохол или наркотици няма как да бъдат ясни на този етап, защото тези експертизи се назначават от Научно изследователски институт по криминалистика и криминология“, каза още прокурор Маркова.