Димчо Михалевски БСП: Президентът зае политическа позиция и вече не обединява нацията
Димчо Михалевски БСП: Президентът зае политическа позиция и вече не обединява нацията / netinfo

Аргументите на президента Росен Плевнелиев за частично вето на предложението за актуализация на бюджета са несъстоятелни - смята бургаският депутат от БСП Димчо Михалевски.
Според народния представител държавният глава вече се е отдалечил от статута си на обединител на нацията и е заел политическа позиция.
Михалевски припомня, че през управлението на ГЕРБ разминаванията между приходи и разходи са достигали 2 млрд. лв, а само за тези 6 месеца от годината изоставането е 5.5%.
БСП депутатът посочва като грях на президента и това, че като министър в предходното правителство е подкрепил актуализация на бюджета през 2010 год за перото непредвидени разходи в размер на 1.245 млрд лв., а сега налага вето заради актуализация от 200 млн. лв. за същото перо.
Димчо Михалевски коментира и това, че държавният дълг от 1 млрд. лв. няма да доведе до увеличаване на общата задлъжнялост на страната, защото има ясен адресат на разходите.
Още през другата седмица ветото ще бъде преодоляно с извънредно заседание на Народното скъбрание - прогнозира депутатът.