ДелотоСтавийски с решение до месец
ДелотоСтавийски с решение до месец / netinfo

До месец АС в Бургас ще се произнесе по жалбите на близките на пострадалите и протеста на Окръжна прокуратура по делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. 

Днес апелативните магистрати изслушаха двете страни и прикючиха съдебното производство. Към доказателствата на делото беше приложен документ за актуалното състояние на Мануела Горсова,  която е все още в кома.

На пръва инстанция Максим бе осъден на 2 години и половина условно с пет години изпитателен срок заради предизвиканата от него катастрофа при която загина 24- годишния Петър Петров и тежко пострада 18- годишната Мануела Горсова. По време на инцидента фигуристът е шофирал с 1.29 промила алкохол в кръвта и скорост над позволената. Съдът постанови още Ставийски да плати обещетения  на близките на пострадалите в размер на над 300 хиляди лева.

Днес прокуратурата поиска ефективна присъда. За същото настоява и бащата на Мануела Красимир Горсов, който поддържа и иска от 2 млн. към шампиона. Защитата на семейството на загиналия Петър Петров обжалва обещенетието и настоява за  исканите от началото на процеса  500 000 лева.

Още веднъж съжалявам за случилото се и се надявам на обективно решение на съда–каза Максим Ставийски в залата.

Извън нея темата беше Мануела Горсова: