/ netinfo
Д-р Ел Масри за диагностицирането на рака у нас и лечението в Турция
100742
Д-р Ел Масри за диагностицирането на рака у нас и лечението в Турция
  • Д-р Ел Масри за диагностицирането на рака у нас и лечението в Турция
Първата частна болница в България затвори цикъла от диагностицирането на едни от най-значимите заболявания у нас до лечението в Турция.

„Подписахме договор с една от най-големите болници – „Медикъл парк“ в Истанбул. Това дава възможност на хората от Бургас и региона да получат безплатни прегледи от най-добрите турски лекари и при необходимост да получат лечение в Истанбул. При желание за операция в Южната ни съседка ДКЦ „Ел Масри“ поема цялата логистика“, обясни в ефира на „Дарик“ собственикът на болницата д-р Зияд Ел Масри.
 

Ден на българския лекар: Честито на ДКЦ "ЕлМасри" в Бургас!


Два пъти месечно там вече пристигат светила в областта на ортопедията, кардиологията, онкологията, детските болести и общата хирургия от „Медикъл Парк“ – Истанбул. „Заложихме на тази болница, защото предлага свръх качествено здравно обслужване, много добри специалисти и модерна апаратура. Идеята ни е, освен да помогнем на хората да имат по-лесен достъп до лечение в Турция, да повишим и нивото на нашите специалисти. Обменът вече започна“, каза още здравният експерт.

Профилактиката се явява спасителен пояс за здравеопазването у нас, за по-добро качество на живот на българите, твърди д-р Ел Масри, който е единственият мениджър у нас, управлявал здравно заведение повече от 28 години.

Лечението в България и Турция – какви са разликите?

През 70-те години България е била водеща в медицината. Лекари от целия Източен свят са се обучавали у нас. През 30-годишния преход страната ни инвестира повече в сгради, отколкото в специалистите и апаратурата.
 

От трудовата медицина държавата може да спести милиарди


„Необходимо е да бъде начертана нова здравна карта“, категоричен д-р Ел Масри. По думите му, съвременното здравеопазване залага на профилактика и високи технологии, които се развиват изключително динамично. „Само за 16 години с реформата в здравеопазването Турция привлече голяма част от пациентите на Балканите именно, защото инвестира в самите лекари и апаратурата“, каза д-р Зияд Ел Масри.

За новата здравна култура, която трябва да започне от училище, за необходимия строг контрол в трудовата медицина и профилактиката, която може да направи рака лечим и спести милиарди левове на държавата, чуйте в звуковия файл от д-р Зияд Ел Масри: