Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри" / netinfo
На днешната дата - 19 октомври, лекарите отбелязват за втори път в годината своя професионален празник. Ден на българския лекар - денят се чества се от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски.
Няма как да пропуснем да честитим празника на д-р Зияд Ел Масри и на целия екип на болница "ЕЛ Масри".
Зияд Ел Масри вече близо 28 години създава условия за качествено здравеопазване в Бургас. Именно той създаде и първата в страната частна болница, привличайки в нея специалисти, които да работят в комфортна среда и с добра апаратура за да могат да дадат качествена здравна грижа на пациентите. 
И днес той не се отказва от каузата си, развивайки болницата в бургаския комплекс "Лазур", предоставяйки и съвременно отделение за хемодиализа. 
По думите му, разликата в здравната грижа преди 27 години и сега е голяма.  „Тогава всичко се случваше трудно. Апаратурата беше много скъпа, а същевременно стандарта – много нисък. Пациентите трудно приемаха мисълта, че в медицината нещо се заплаща. Това обаче, което коренно се промени в негативна посока е наличието на качествени лекари. Днес има много болници, в красиви сгради, с повече удобства и скъпа апаратура, но липсва основния фактор - добрите специалисти", сподели преди време в ефира на Дарик, Ел Масри. 
Ние му пожелаваме да продължи да поддържа силния лекарски екип, който вече е създал и да не се отказва от своята мисия - добро здравеопазване!