Четири години решетки за Далакмана за жесток побой
Четири години решетки за Далакмана за жесток побой / netinfo

Ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода постанови днес Бургаски районен съд 28-годишния Николай Далакманов. Обвинението е за побой на трима мъже, единият от които е бил с риск за живота след инцидента. Побоят е осъществен по време на петгодишния срок от изтърпяването на шестмесечна условна присъда на Далакмана, наложена му от БОС за нанасяне на средна телесна повреда.
На 11 май миналата година пред заведение "Капри" в комплекс "Братя Миладинови",  Далакманов е причинил средна телесна повреда на 59 годишен бургазлия.От побоя мъжът е получл черепно-мозъчна травма, контузия на главата, мозъчно сътресение и кръвонасядане по тилната повърхност, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Паралелно с това Николай Далакманов, в условията на идеална съвкупност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяйки безпричинно побой, чрез юмручни удари на други двама бургазлии, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, заради предишната му присъда. 
Причина за побоя, нанесен над мъжете в заведението е забележка, която отправили спрямо Николай Далакманов да престане да чупи чаши. Забележката предизвикала агресивност в Далакманов, който неочаквано и безпричинно започнал да нанася удари  на 59-годишния бургазлия и приятелите му.

След време той се явява доброволно във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас, където му е връчено постановление за задържане под стража за срок от 72 часа, взето с Постановление на Административния ръководител на Бургаска районна прокурора - Андрей Червеняков.

През 2008 г. Николай Далакманов беше задържан като ръководител, заедно с Николай Мечков, на организирана група за разпространение на дрога и повреждане на чуждо имущество. Бандата се прочу с "инсталациите" с кирки и палежи на луксозни автомобили в Бургас. Нейните членове прекараха година в ареста. Обвинението обаче бе атакувано нееднократно от адвокатите на групата и делото бе върнато за доразследване на прокуратурата.