“Часът на куклите“ започва
“Часът на куклите“ започва / netinfo

Живи приказки от кукления театър от 9 до 16 август на открита сцена "Охлюва". Тогава ще се проведе второто издание на Международен куклен фестивал "Часът на куклите". Всяка вечер при вход свободен ще се играят по две различни постановки.
Афишът на събитието включва емблематични български и чуждестранни приказки - "Сливи за смет", "Джуджето Дългоноско", "Хензел и Гретел". В програмата е включено и забавно - музикалното представление "Алегро виваче" на 10 август.
В първия ден на фестивала гледаме премиерното заглавие на Бургаски куклен театър - "Принцеса Квак". То ще започне веднага след официалния старт, обявен за 20.00 часа в четвъртък.
В колоритната програмата има запазено място за три чуждестранни представления - постановката "Игра на четири ръце", театър MARIONETARIUM от Испания, с "Дървени клоуни". На 14 и 15 август от 19.00 часа и 20.30 часа публиката ще се наслади на "Пулчинела", емблематичният италиански персонаж с маска на петел. Спектакълът ще бъде представен от театър Gianluca Di Matteo, Италия.
"Парад на хвърчилата" ще даде цветен финал на инициативата на 16 август.