/ ГЕРБ-Бургас
Какви действия са били предприети от Министерството на туризма по отношение на сигналите за нарушения по черноморското крайбрежие, какви проверки са извършени и какви констатации са направени.

Василева: 3 министерства да следят за законите по крайбрежието

Този въпрос отправиха народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева към ресорния министър Николина Ангелкова в рамките на петъчния парламентарен контрол.

Той коментира още по отношение на заравняването на дюните на къмпинг „Смокиня“, че се касае за криминален акт. Депутатите получиха подробна информация за извършените от министерството на туризма проверки.

ДНСК спря строежа на Алепу, инвеститорът на Градина се оттегли (СНИМКИ)

След бързата реакция между РИОСВ, МВР и Прокуратурата, са повдигнати обвинения на две лица за унищожаване на природна забележителност. Законът предвижда 1 до 3 години затвор и глоба от 2 до 10 000 лева.

Продължава забраната за строителство на „Арапя” и „Алепу”

Проверка до плажа на къмпинг „Градина“ е показала, че става дума за изкопни работи в частен имот. Те са преустановени, в компетенциите на ДНСК е оповестена продължаващата проверка на цялостната документация.

Колкото до местността Алепу край Созопол - след проверка на ДНСК като компетентен орган и след резултатите от нея е издадена заповед за прекратяване на строителните дейности.