/
/ / община Бургас

Бургас е избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм  през 2021 г. /BSB Conference World Summit 2021/.

Преди броени дни градът бе посетен от топ експерти в събитийния туризъм от цял свят, които дадоха висока оценка на Бургас и потенциалът му да се развива в тази посока. По време на визитата си в морския град експертите посетиха новия Конгресен център на Морска гара. Функционалностите на залите и площите, които предлага новото бижу на метри от морския бряг бяха презентирани от Ивайло Иванов, директор на Държавна компания Пристанищна инфраструктура - Бургас. Конгресния център ще се използва целогодишно като място за провеждане на различни форуми, събития, свързани с браншови организации, експозиции, конференции, образователни форуми, обучителни семинари и др.

"Амбициите ни са да наложим Бургас като атрактивна и предпочитана дестинация за събитиен и конгресен туризъм, като модерен туристически продукт, който отговаря на световните стандарти в бранша. През 2018 г. преминахме успешно стрес тест и доказахме своя капацитет с организацията на Европейския морски ден с над 900 участника". Това заяви по време на пилотното издание на среща BSB Conference World Summit 2020 Радовеста  Стюърт, началник отдел "Туристически политики и дейности".

Освен с отлична инфраструктура, Бургас се отличава с много добра локация - разнообразни транспортни връзки - летище, пристанище /пасажерски терминал/, директна магистрални  връзка със столицата София и само 310 км разстояние до най-новото и модерно летище Истанбул, което го прави изключително атрактивен за конгресния туризъм.