БСП - Бургас:Освобождаването на шефа на ПП Странджа не е политически акт
БСП - Бургас:Освобождаването на шефа на ПП Странджа не е политически акт / netinfo

Освободжаването на Стефан Златаров от поста директор на природен парк "Странджа" е било по взаимно съгласие, а не е политически акт. Това заяви народният представител от БСП Атанас Зафиров. Той е катерогичен, че няма никаква връзка между приемането на общия устройствен план на Царево и смяната на Златаров.
„Още през 2012 година Златаров е бил наказан с последно предупреждение за уволнение на базата на един изключително подробен одитен доклад за работата на парка. Така че не може в момента да се говори за политика. Той тогава е бил общински координатор на ГЕРБ, но не му е била потърсена никаква сметка", каза Зафиров.
Той информира, че в парк Странджа е имало непрекъснато текучество на специалисти и за последните три години Дирекцията на парка са напуснали девет човека при щат от тринадесет души. Сега екипът продължава да е непълен и работи с трима експерти по - малко, а това говори за липса на мениджърски подход при управлението на институцията, каза депутатът. Според него по никакъв начин не се е изпълнявал годишния план за дейностите, които се финансират от държавния бюджет и петдесет процента от бюджетните средства са оставали неоползотворени.
„Кой в крайна сметка е отговорен за това, че за толкова години няма приет план за управление на природния парк? Естествено, че на първо място и преди всичко това е директорът на съответната институция", категоричен бе Зафиров.