Биоразнообразието в снимки
Биоразнообразието в снимки / DarikNews

"Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." е темата на фотографската изложба, която ще бъде открита днес от 18 ч. на подлеза на Операта. Ще бъдат подредени най-добрите снимки, участвали в едноименния фотографския конкурс на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България във връзка с Европейската година на биологичното разнообразие -2010.

Организатори на събитието в Бургас са Представителството на ЕК в България, Община Бургас и Българска Фондация Биоразнообразие.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с информационна и развлекателна програма за гражданите и гостите на Бургас. Игра с публиката и много награди, музикален поздрав от фолклорна група „Жарава”, изпълняваща автентичен странджански фолклор и Арт-работилница за деца са само част от изненадите, които организаторите са подготвили.  

 Малките художници от Детското ателие по приложни изкуства към Читалище „Просвета” – Бургас ще изготвят от природни материали специално еко-пано за биоразнообразието с фигури на животни и растения, ще изрисуват миди, камъчета и др. Гостите на събитието ще могат сами да щамповат малка торбичка или кърпа от плат с елементи от кампанията за биоразнообразието и да ги отнесат със себе си.

Всеки, които желае може да остави мисли и послания за биоразнообразието на огромен транспарант „Биоразнообразието. И аз съм част от него.”.

Проявата се бъде открита от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.