Автентични танци и традиции в Международния фолклорен фест
Автентични танци и традиции в Международния фолклорен фест / netinfo

От 19-ти до 23-ти август ще се проведе най-големият фолклорен фест. Автентични танци, музика и традиции на 14 държави, сред които Индонезия, Египет, Татарстан, Италия, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Полша, Словакия, Сърбия, Турция, Хърватия, Черна гора и България ще се включат в поредното издание на международното събитие.

Над 70 състава са заявили желание за участие в Международния фоклорен фестивал през 2013 г. Подборът гарантира зрелищен спектакъл за бургаската публика.

Програмата включва дефилета по улиците, официални срещи с ръководството на община Бургас, концерти в Летен театър - Бургас и региона, концерти на открити естради, галаконцерт на участниците, посещение на действащи фестивали и изложби, музеи, забележителности в региона, базар на народното творчество, демонстрации на народни занаяти, фото и видеозаснемане на фестивалните прояви.

"Желанието и усилията на Община Бургас са насочени не само към съхранение на най-стария фолклорен фестивал в България, но и към неговото развитие и популяризиране като част от културното наследство на страната ни", каза кметът Димитър Николов.

Международният фолклорен фестивал под надслов: "Да съхраним завещаното от дедите ни и го предадем на децата си!" е основан през 1965 година и в своето дългогодишно съществуване е извоювал авторитет и признание за Бургас, представяйки богатството и колорита на народите по света.