За туризма 2018 Бургас
За туризма 2018 Бургас / netinfo
Експо Тим цели да събере на едно място възможно най-голям брой фирми от страната и чужбина, свързани с бранша в "За туризма`2018"
"За туризма`2018" - изложение с бизнес форум, което за пореден път ще даде преди старта на сезона, тласък на един от най-важните сектори в региона. Събитието се организира от Експо Тим, съвместно с Община Бургас. Целта на организаторите е да се съдейства на бранша за още по-добро представяне и пополуризиране на туристическия ни продукт и да способства за добрата връзка между родни и международни компании. 

за туризма
netinfo



Поредното четвърто издание на изложението и бизнес форума "За туризма 2018", което се превърна в традиция за представяне на новости и място за дискусии по актуалните проблеми в бранша, ще се проведе на 16 и 17 март  в Експозиционен център Флора. Проявата дава възможност максимално да съдейства на хотелиерите, ресторантьорите и собствениците на различни заведения в курортите да предлагат качествени продукти и услуги на своите клиенти. По този начин те ще могат да отговорят на потребности на различните целеви групи, включително и българските туристи, за да оставят трайни положителни впечатления и удовлетворение от реализираната почивка. А това е сигурна гаранция България да бъде предпочитаният избор като целогодишна желана дестинация. 

"Българското Европредседателство през първите шест месеца на настоящата година е реален шанс, от който трябва да се възползваме, за да представим страната като уникална туристическа дестинация и възможност покажем нашата разнообразна природа, древна и съвременна култура, традиции, история, иновативни достижения и модерен и спокоен начин на живот. Един от важните измерители за успех в бранша – броят на чуждестранните туристи, посетили страната през 2017 година, бележи устойчив ръст от 8 %, като България са избрали над 8,5 милиона души. Голямата част от тях, повече от 60%, са насочени предимно към морските курорти, а останалите са разпределени по различни направления, като в тях влизат бизнес туризма, културният и исторически  туризъм, СПА почивки,  пътувания,  свързан с фестивали и музикални събития, планински, селски и младежки туризъм и други. Общо приходите от сектора са над 6 милиарда лева", коментират организаторите на изложението от Експо тим, които имат 20-годишен опит в провеждането на изложения, конкурси и представяне на България в различни международни прояви. 
Целите, които си поставя събитието е, да събере на едно място  възможно най-голям брой фирми от страната и чужбина, предлагащи стоки услуги,оборудване,интериорно и хотелско обзавеждане и други продукти и услуги за обслужване на туристическия бранш. Участниците в изложението на място ще могат да  осъществят директни контакти с хотелиери, ресторантьори, туроператори и собственици на развлекателни комплекси. Форматът на събитието ще бъде типична среща B2B. Успоредно с това ще се проведе и Бизнес форум, на който експерти от бранша ще организират дискусионни панели в областта на управлението на туризма, дигиталния маркeтинг, продажбите и инфраструктурата. Така също ще се обсъжда и предложението, направено от туристическия бранш, за въвеждането на минимални цени за нощувки в различните категории хотели.