5000 ученици за 50 години във втората езикова гимназия на града

5000 ученици за 50 години във втората езикова гимназия на града
5000 ученици за 50 години във втората езикова гимназия на града / netinfo

5000 възпитаници са завършили гимназията "Васил Левски" в Бургас, отчитат от ръководството дни преди 50-годишния юбилей на училището, което през годините е било реална гимназия, руска, а по настоящем за изучаване на чужди езици.
На 19 февруари училището ще отбележи своята голяма годишнина в новата си сграда и 650 ученици, разпределени в 25 паралелки.
Гимназията за чужди езици „Васил Левски" е единствената в региона, в която руският се изучава като първи чужд език. ГЧЕ работи и по много европейски проекти и национални програми.
Правоприемник е на III политехническа гимназия, трансформирана през 1963 год. в Руска езикова гимназия, а през 1992-а, в Гимназия за чужди езици. Със своята богата история училището е емблематично като духовно средище и институция, която в период на всеобщи промени, е призвана да осигури качествено и модерно образование.
Първият директор на Трета смесена гимназия е бил Борис Баев, а Константин Иванов - първият директор на Руската гимназия. Тя е втората езикова гимназия в Бургас след Немската.