Стотици се очаква да се включат днес в традиционното вече шествие в защита на християнското семейство.
Стотици се очаква да се включат днес в традиционното вече шествие в защита на християнското семейство. / Снимка: Лалка Димитрова
Шествие в подкрепа на традиционното християнско семейство ще се проведе в Бургас. Началото ще е 17.30 часа на площад „Тройката.
Събитието не е протест, а своеобразен празник на българското семейство, заявиха организаторите. Акцент в похода ще бъдат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В шествието ще се включат и младежи и девойки, в розови и сини тениски, според основната биологична квалификация- полът.

То ще продължи с флашмоб под звуците на духов оркестър на площад „Атанас Сиреков” пред Общината. Талантливи деца, лауреати от различни арт форуми, ще рисуват картина на живо, а други ще направят пърформанс, изписвайки с телата си отговори от викторина. Музикални изпълнения, танци и на финал голямо право хоро на граждани и професионалисти от фолклорен ансамбъл ще са част от пъстрата програма.
Специален гост на празника ще бъде и артистът, композитор и музикант Искрата.

Празникът е национален и се организира от Асоциация Поход за семейството, съвместно с протестантската общност, каза пред Дарик председателят на Асоциацията - Нели Тончева. 

Организаторите ще се обърнат към обществеността с Национална обща декларация, съдържаща основните цели на събитието, както и становището на Българската православна църква, относно гей браковете и джендър пропагандата в България.  Финалът ще бъде с молитвата Отче наш, изказана от цялото множество на площада.