Тодоровден в Камено
Тодоровден в Камено / община Камено
Иван Фотев и Велико Кръстев спечелиха тазгодишните призове на традиционните кушии в Камено, които се проведоха днес в града по повод Тодоровден. Иван се съзтезава със 17-годишната кобила Анастасия в категория надбягване с каруци. Той с гордост показваше и кобилката Мая, която един ден ще наследи бързата си майка.
 

Тодоровден в Камено
община Камено

И тази години Община Камено се постара да спази традицията на Тодоровден и да създаде приятни емоции за своите граждани. Кметът Жельо Вардунски раздаде купи и награди на изявилите се. Втора и трета награда в надбягването с каруци съответно грабнаха Манчо Василев и Йордан Събев.
Първенецът в надбягване с коне Велико, който е от с. Равнец, се състезава с кобилата Габи. Макар и спорни второ и трето място бяха присъдени на Нанчо Русев и Йордан Василев.
 

Тодоровден в Камено
община Камено

Традиционните кушии в град Камено всяка година събират все повече привърженици и участници. Мераклиите за първите награди бяха десетки, не само от Камено, но и от цялата област. Настроението на Тодоровден беше приповдигнато от ранни часове, сред публиката имаше много деца, които скандираха за своите фаворити. Кметът Жельо Вардунски поздрави победителите и пожела на жителите на общината много здраве в домовете им.