/ ЮЗДП
Мобилно звено на Югозападното държавно предприятие задържа системен нарушител в района на „ДГС Елешница”, с множество кражби на дървесина. Съвместната акция с полицията е извършена на 17 ноември около 20.00 часа на горски път в местността Сатевото.

Ловен надзирател уволнен за превоз на незаконни дърва

При проверка на автомобил „Дайхатсу - Роки” с рег. № 912Н540 и ремарке без номер, управляван от Велко Фръндев, се установява транспортиране на незаконно добита строителна дървесина. Трупите от бял бор с общ обем 2 кубически метра и дължина 4 метра са били без контролна горска марка и без превозен билет. Това е шестото по ред нарушение на лицето за последните две години.

Проверяващите са съставили констативни протоколи и два акта за нарушение. Дървесината заедно с моторното превозно средство и ремаркето са конфискувани и се съхраняват в склада за задържани вещи в Разлог.

Близо 3000 дка нови гори залесява ЮЗДП тази година

Общо 12 акта за незаконна сеч и транспортиране на дървесина са съставени през изминалата седмица от горските стражари в териториалните поделения на ЮЗДП. Над 1020 проверки на дърводобивни обекти, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица са извършени в периода 11-18 ноември.