/ Снимка: Община Разлог
Паркингите в центъра на Разлог ще бъдат затворени утре за достъп на автомобили заради домакинството на града на Международния кукерски карнавал. Организацията на движението включва ограничаване на достъпа до паркингите на улица „Шейново“ и ул. „Гоце Делчев“ от 08:00 часа до приключване на фестивалната програма. Свободен за достъп на автомобили ще бъде паркингът на ул. „Възраждане“.

Разлог се подготвя за международния кукерски карнавал "Старчевата"

Карнавалът ще стартира в 10:00 часа със шествие на участниците  по централната пешеходна улица до площада. Общо 16 кукерски групи и над 1 000 участници  от България и Македония ще се включат в конкурсната програма на тазгодишното осмо издание на карнавала.

С пъстър кукерски карнавал и пожелания за здраве Банско посрещна 2019 година (СНИМКИ)

Участниците ще бъдат оценяване от компетентно жури.
Предвидени са парични награди за групите, класирани на първите три места, както и за най-млад и най- ъзрастен участник, за най-хубав костюм и най-добре представен обичай.  

Финалът на събитието ще бъде даден от сборна кукерска група на домакините, която е извън конкурсната програма. Карнавалът е част от календара на Федерацията на Европейските карнавални градове, чиито член е и град Разлог. Сред гостите на събитието ще бъдат и представители на Федерацията начело с новият й президент.