Валери Смиленов: Ще продължим с растежа, а не с грабежа
Валери Смиленов: Ще продължим с растежа, а не с грабежа / Пресцентър

Кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от "Зелената партия", Валери Смиленов, се ангажира с конкретни дейности за подобряване на социално-битовото положение в селските райони.

Смиленов акцентира върху основните приоритети в управленската си програма, насочени към населените места в Благоевградско.

В пограничните села аплодираха претендента за градоначалническия пост и участниците в листата за общински съветници, явяващи се на вота с номер 12 в интегралната бюлетина.

Както на всички срещи с хората, така и в село Логодаж, Смиленов, който е бивш областен управител, изслуша проблемите им и предложи оптимални варианти за поправяне на грешките от досегашното управление.

По време на разговорите бе предложено да се разработи парцеларен план на имоти за жилищни нужди в село Логодаж.

Смиленов предложи подпомагане дейноста на селския кмет, като се подсигури бюджет за управление на текущи административни и инфраструктурни разходи.

Ще бъде създаден финасов фонд за кметство, като приходите ще се формират от диференцирана ставка на брой жители и процент от продажби и наем на имоти за жилищни и земеделски нужди в землището на селото, а разходите ще се одобряват от ОбС по предложение на кмета или кметския наместник на селото, декларира кандидатът за кмет на Благоевград Валери Смиленов.

Важен акцент поставиха хората върху саниране и запазване на останалите им културни обекти – визираха читалището им, което спешно се нуждае от ремонт.

"Медицинското обслужване в селото, също куца. За подобряване на здравното и социално обслужване, повишаване нивото на сигурност за здравето и живота жителите, би могло да се открие социален дом в сградата на нефункциониращо училище в Логодаж и медицински център в налична сграда в село Селище. Ще има приемни дни на лекар и зъболекар", обещаха Смиленов и кандидатите за съветници Сашо Милчев и Лазар Андреев.

Ще се организират и приемни дни на общински съветници за възникващи проблеми. Ще се осигури финасова, логистична и администратривна подкрепа при разработване и управление на проекти за възстановяване дейността на читалищата.

"Гласувайте за кмет с административен капацитет за работеща администрация с капацитет, компететнтност и морал. Нека продължим с растежа, а не с грабежа на Благоевград", призова Валери Смиленов и напомни на подръжниците си да направят верен избор с номер 12 в бюлетината.