/ Маргарита Петкова
В град Гоце Делчев беше открита фотоизложба, посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство. Събитието се организира от Светата Неврокопска митрополия, съвместно с подворието на Московския и на цяла Русия патриарх в София и със съдействието на община Гоце Делчев.

В Гоце Делчев подредиха изложба за последния руски император
Снимка: Маргарита Петкова

След представянето в столицата, Гоце Делчев е първият град в страната, в който експозицията, с много неизвестни до момента снимки и документи от царската фамилия, се представя пред публика, имаща отношение към историята, документалистиката и драматичната съдба на императорската руска фамилия Романови.

В Гоце Делчев подредиха изложба за последния руски император
Снимка: Маргарита Петкова

Архимандрит Васиан, предстоятел на храм-подворие „Св. Николай Чудотворец“, известен като руската църква в София, благодари за домакинството, а владиката Серафим се обърна към председателя на Общинския съвет, младите и хора и граждани, дошли на откриването в изложбената зала в Дома на културата и разказа как се е родила идеята тази интересна изложба с библейски послания, първо да гостува в столицата на Неврокопската епархия. Фотоизложбата ще е отворена за посещение до средата на февруари.