В Благоевград обсъждаха развитието на икономиката и бизнеса
В Благоевград обсъждаха развитието на икономиката и бизнеса / Областна администрация - пресцентър

Областният управител Бисер Михайлов откри конференция в Благоевград за развитието на икономиката, насърчаването на малките и средни предприятия и нарастващата безработица особено сред младите хора. Конференцията бе на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г“.

На нея бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес. Освен това бяха представени и възможности за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес.

„Надявам се, че днешната конференция ще бъде от голяма полза за всички нас и ще представи основните мерки, които са в основата за развитие на иновациите и предприемачеството, което от своя страна създава най-много работни места чрез основаване и развитие на малки и средни предприятия. Предприемачеството и иновациите трябва да са главното средство за създаване на по-конкурентна глобална икономика, както и най-добрият начин за създаване на работни места в страната“, подчерта Областния управител.

Той добави, че малките и средните предприятия са тези, които могат да доведат до разширяване на пазара и конкуренцията и да спомогнат за икономическото развитие на региона.