/ БГНЕС
В Благоевград и в още две общини от областта ще има балотаж, това сочат данните на Централната избирателна комисия, предава БТА.

При малко над 60 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии в Благоевград досегашният кмет от ПП ГЕРБ Атанас Камбитов е спечелил 25.34 на сто от гласовете. Негов опонент на балотажа ще бъде независимият кандидат за кмет Румен Томов, който е подкрепен от БСП. Гласовете за Томов към момента са 21.49 процента от общия брой.

Балотаж ще има и в Гърмен и Сандански. В Гърмен при 91 на сто обработени протоколи най-много са гласовете за кандидата на ДПС Феим Иса - 29.83 на сто. Негов опонент тази неделя за кметското място ще е досегашният кмет на общината Минка Капитанова, подкрепена от 25.71 процента от гласувалите. Минка Капитанова е издигната за нов мандат от ПП Български демократичен център.

В Сандански на балотаж отива досегашният кмет Кирил Котев от ПП ГЕРБ и кандидатът на ПП ВМРО - БНД Атанас Стоянов. Двамата имат съответно 36 процента и 30.52 процента при обработени 75 на сто от протоколите на СИК в ОИК.

При 60 процента обработени протоколи в Банско не се очаква балотаж. С 54.5 на сто от гласовете до момента печели независимият кандидат Иван Кадев, зад когото застана широка коалиция. Досегашният кмет Георги Икономов от ПП ГЕРБ е с 36.55 процента.

В останалите общини в областта още на първи тур печелят досегашните кметове. В повечето общини протоколите вече са обработени на 100 процента. В две от общините - Сатовча и Симитли имаше само по един кандидат.

В Сатовча досегашният кмет Арбен Мименов печели близо 89 на сто от гласувалите. Малко над 11 процента са отишни до урните и са посочили, че не подкрепят никого.
БТА