Ученици от Белица станаха мениджъри за един ден
Ученици от Белица станаха мениджъри за един ден / Снимка: Мая Падарева

За първи път в Белица се проведе инициативата „Мениджър за един ден". Гимназисти от Професионалната гимназия „Никола Вапцаров" станаха мениджъри за един ден в Община Белица и любимото си училище.

Ученици от Белица станаха мениджъри за един ден
netinfo

Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на учениците, запознавайки ги с реалната работа в общинската администрация и учебното заведение.

По време на заседанието на ученическия съвет бе взето решение деветокласникът Джеми Ахмед да поеме ролята на директор в гимназията, а съученикът му Алин Вакльов бе избран да заеме поста на зам.-директор.

Ученици от Белица станаха мениджъри за един ден
netinfo

Джеми Ахмед и Алин Вакльов проведоха оперативка, свързана с организационни въпроси, проверка и протокол на училището, отчет и анализ на извинените и неизвинените отсъствия за месец ноември.

На кметския стол пък седна Наджие Вакльова от 10 клас, а дванадесетокласничката Фатиме Вейсал зае ролята на зам.-кмет по „Хуманитарни дейности, образование и култура". Председател на Общински съвет-Белица стана ученикът Мустафа Вакльов. Управляващите за един ден се запознаха с дейността на общинските служители, участваха в работата по разпределяне на получената за деня кореспонденция и се сблъскаха с ежедневните процеси с работата на кмета.

Ученици от Белица станаха мениджъри за един ден
netinfo

Гимназистите проведоха и импровизирана открита пресконференция „Мениджър за един ден", на която присъстваха ученици, учители, кметът Радослав Ревански, председателят на местният парламент Ахмед Ахмед, заместник кметове, общински служители и читалищни деятели .

Кметът Радослав Ревански подари на учениците и учителите портрет на поета Никола Вапцаров, и ги поздрави за включването в инициативата.