Турнир по шах ще има в Благоевград
Турнир по шах ще има в Благоевград / Снимка: Община Благоевград
Община Благоевград за поредна година е домакин на най-значимия традиционен шахматен турнир за подрастващи в Югозападна България. Спортното събитие ще се проведе на 6 и 7 октомври в зала „22 септември“  в областния град. Началото ще бъде поставено с регистриране на участниците в 13.30 часа в събота. В надпреварата за Национална индивидуална купа на България „Виктори“ се очаква да се включат около 50 шахматисти от  клубовете „Михаил Тал“ от Червен бряг, „Люлин чес“ от София,  „Варна“, „Г. Даскалов“ от Видин, ЦСКА, „Виктори“. За събитието ще пристигнат и млади шахматисти от Солун, Гърция.

Те ще се съревновават в блиц /3 минути плюс 2 секунди на ход/ и ускорен шах /20 мин. плюс 5 сек./ И в двата турнира се играе по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Състезанията са валидни за български рейтинг. Партиите от І кръг в блица започват от 14.30 часа, а непосредствено преди това ще се проведе техническа конференция. Награждаването ще бъде в 18.30 часа в същия ден.  В неделя от 9.00 ч. е записването на участниците в ускорения шах, добил популярност като рапид. Техническата  конференция ще започне в  от 9:20 часа, а началото ще започне 10 минути след края на конференцията.  

Връчването на трофея, купа „Васил Сотиров“ - за най-добър отбор, индивидуалните награди по възрастови групи и официалното закриване ще бъдат в  17:30 часа. Проявата се организира от „Шах клуб Виктори“, с подкрепата на община Благоевград.