Три нови специалности и много млади учители в трите гимназии на Гоце Делчев
Три нови специалности и много млади учители в трите гимназии на Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

За над 2100 гимназисти от трите гимназии в град Гоце Делчев и СОУ „Кирил и Методий" в село Брезница след ден ваканцията ще завърши. С нетърпение очакват първия учебен ден повече от 350 първолаци в трите основни училища в града и основните училища в селата Мyсомищa, Баничан, Борово, Корница, Брезница, Лъжница и Буково.
С нова специалност за подготовка на лесовъди и сериозен ремонт на сградата със собствени средства и по проект „Достъпна архитектурна среда" започва учебната година ПГ по МСС, съобщи директорът Ангел Живков.

Две нови специалности ще има от тази учебна година и в НПГ „Димитър Талев", като там заедно с традиционните специалности започва обучение на специалисти по компютърни мрежи и по електрообзавеждане на производството, уточни директорът Мария Георгиева.
С обновен педагогически екип започва учебната година ПМГ „Яне Сандански". Десет нови учители по български език, история, география, психология, френски език, информационни технологии, биология, физика, математика и английски език получиха своето назначение. „Заложихме на млади професионалисти, които да са по-близо до възрастта на нашите ученици, обясни директорът Елка Божикова. Готов е архитектурния проект и започва изграждането на Природния център в училището, добави тя.