Траурен ден в Юруково за загиналия в атентата шофьор
Траурен ден в Юруково за загиналия в атентата шофьор / DarikNews
Емине Еланска
55364
Емине Еланска
  • Емине Еланска

Шофьорът на автобуса, взривен на летището в Бургас на 18 юли, е от село Юруково, община Якоруда, съобщиха от полицията в Благоевград.

Мустафа Кьосов е на 36 години. Той починал часове след атентата в отделението по реанимация в бургаската болница.

"В село Юруково ще обявявим ден на тратур, когато бъде погребението на Мустафа Ахмед Кьосов, каза в интервю за Дарик кметът на селото Емине Еланска. "Мустафа работеше в тази фирма от месец. Семейството му е уведомено за смъртта му още снощи от управителя на фирмата-превозвач. Съпругата му е на 33 години. Казва се Емине. Има дърщеричка на 10 години", информира кметът Еланска.

Засилено е полицейското присъствие в районите на всички автогари и гари в Благоевградска област. Събира се информация дали в региона има туристически групи от Израел. Направен е инструктаж със собствениците на хотелски комплекси в Благоевградско, съобщиха от полицията.

Областният управител В Благоевград Костадин Хаджигаев сформира Координационен щаб за повишаване бдителността и предоставяне на  своевременна информация за потенциални опасности, предвид засиления туристически поток в региона.

Всички кметове на общини на територията на Благоевградска област, представители на полицията, ДАИ, Пожарна безопасност и Спешните центрове за медицинска помощ са включени в щаба.

Засилен е контролът и по отношение легитимацията на гражданите, преминаващи през Благоевград. Кметът на областния център Атанас Камбитов препоръча хората да не изпадат в паника и страх. Кметското ръдоводство изпрати съболезнователна телеграма до посолството на Израел у нас, с което безапелационно осъжда извършителите на кървавия атентат и изразява най-дълбоко съчувствие към роднините на  загиналите и ранените.

Интервю с кмета на село Юруково Емине Еланска чуйте в звуковия файл.