/ Община Гоце Делчев
Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 28 юли, събота.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.  

В 11.30 часа, на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват: Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев.

Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Руслайн Мънов, духов оркестър „Виво Монтана“ и Стойка Германова. Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.