Съдъд отхвърли особеното искане за неконституиране на новия ОбС - Петрич
Съдъд отхвърли особеното искане за неконституиране на новия ОбС - Петрич / netinfo
Административният съдия в Благоевград Илонка Рашкова отхвърли и остави без разглеждане особеното искане на няколко политически партии в Петрич за спиране конституирането на новоизбраните на 11 октомври съветници.

В закрито съдебно заседание днес съдия Рашкова определи, че липсва правен интерес за спиране на процедурата по встъпването на местния парламент в законови права, тъй като съветниците вече са положили вчера официална клетва.

Произнасянето на Административен съд - Благоевград по депозираното искане за отвод на ОбС - Петрич, до приключване на делото за оспорване на извънредните избори за местна власт, бе осуетено умишлено, или не от председателя на Общинската избирателна комисия в Петрич, Тинка Денишева.

Именно Денишева забавила действията на магистратите, тъй като не приложила в законовия срок заверено копие от протокола и решението на комисията по преписката, които атакуват представителите на политическите партии "Демократи за силна България", "Атака" и Български земеделски народен съюз".