Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там
Спаска Митрова: Искам да започна работа в Македония и да живея там / cнимкa: Sofia Photo Agency
Спаска Митрова: Искам да си намеря работа в Македония и да живея там
24517
Спаска Митрова: Искам да си намеря работа в Македония и да живея там
  • Спаска Митрова: Искам да си намеря работа в Македония и да живея там

Не съм нарушила законите на Македония, всичките ми проблеми са заради българското ми самосъзнание, заяви в интервю за Дарик Спаска Митрова, която от седмица пребивава в Банско. Думите й са в отговор на изявлението на македонския президент Георге Иванов, който по-рано днес обяви на пресконференция в курортния град, че законите важат за всички, независимо кой от каква етническа и религиозна принадлежност е. Държавният глава на Македония посочи, че в случая не се касае за българското самосъзнание на Спаска Митрова, а за погазване на законодателството. В момент, когато Македония се стреми към членство в ЕС и НАТО, е в интерес на държавата да се спазват законите. 

Закононарушение според Върховния съд на Македония е именно решението бащата да има свиждане с дъщеря ни Сузана в къщата на родителите ми, което ми бе връчено от Социалния център в Гевгелия, подчерта Митрова.

По думите на Спаска Митрова през последните три години тя е подложена на системен психически тормоз от страна на различни институции в Македония. Обиди по адрес на етническата ми принадлежност съм получавала и по време на престоя ми в затвора в Идризово, и от служители на Социалния център в Гевгелия, твърди българската гражданка.

Не съм виждала детето си повече от 5 месеца, никой не ми дава информация за нея. Разчитам на подкрепа единствено от българските институции, каза Митрова.

Тя обаче се надява да си намери работа и да се установи в Македония. Българка съм, но там съм родена и там съм живяла, обяви Спаска Митрова.

Цялото интервю със Спаска Митрова чуйте в прикачения звуков файл