Савеклиева: Партийното кадруване е основната работа на депутатите от БСП
Савеклиева: Партийното кадруване е основната работа на депутатите от БСП / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Партийното кадруване и търговията с влияние е основната работа на депутатите от управляващата коалиция в Благоевградска област. Това заяви на пресконференция днес народният представител и областен координатор на  ГЕРБ за област Благоевград Даниела Савеклиева. Повод бе поредният потресаващ факт с уволнението на директора на „Напоителни системи” – Благоевград, Живомир Василев, назначен лично с протекциите на депутата от БСП Емил Костадинов и уволнен лично от него преди Нова година заради несъгласието на Василев с политиката на БСП.

Даниела Савеклиева припомни дадените, но отново неизпълнени обещания в сферата пенсионната реформа, данъчната политика, премахването на плоския данък, обещаната нулева ставка за най-ниските доходи. „Част от тези обещания изобщо не се случиха, други се видоизмениха, както стана за най-ниските доходи. И сега най-бедните продължават да плащат данък всеки месец, с обещанието, че след година държавата ще им го върне. Управляващите обаче са наясно, че този лицензионен отложен разход на държавата вероятно ще бъде плащан от друго правителство.

Даниела Савеклиева припомни обещанието на Сергей Станишев за намаляването на безработица и разкриване на нови 250 000 работни места. Тя посочи, че по данни на Евростат, след половин година управление безработицата е над 13%, докато при управлението на ГЕРБ беше около 12% и то при най-тежката финансова криза в света.