Савеклиева: Новата тройна коалиция подмени вота на хората
Савеклиева: Новата тройна коалиция подмени вота на хората / снимка: ГЕРБ

„Есенната сесия на 42–то Народното събрание бе открита с искания за нови избори, въпреки че депутатите от управляващата тройна коалиция – БСП, ДПС и Атака не чуват и не виждат хората пред сградата на парламента. Случващото се в това Народно събрание можем да наречем само с една дума – подмяна”, заяви на пресконференция в Благоевград депутатът от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева. В пресконференцията участваха и депутатите от ПП ГЕРБ Георги Андонов, Любен Татарски и Димитър Захов.

„Новата тройна коалиция – БСП, ДПС и Атака подмени вота на хората, подменена бе и формулата на правителството на Орешарски, обявено като програмно и като експертно, а то и до днес няма програма. В региона се уволняват доказани професионалисти, истински експерти в своята област, но на управляващите им трябват послушни хора, не специалисти начело на държавните структури”, каза още Савеклиева. Като пример тя посочи смяната на шефа на ДЛС „Дикчан” Пламен Поюков, готвените смени на началниците на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов, на Районна здравна инспекция д-р Огнян Чилев и Областно пътно управление Иван Кунев.

По повод на протестите срещу кабинета „Орешарски” народният представител от Разлог Любен Татарски коментира, че репресивните действия на полицията продължават и в този момент. „И днес хора, участвали в протестите на 4 септември, ме се обаждаха уплашени, че полицията продължава да издирва включилите се в протеста пред Народното събрание. И това нарича освобождаване от страха премиерът Орешарски в отчета си за 100 дни управление”, заяви Любен Татарски. Според него актуализацията на бюджета също е подмяна и то на финансовата и икономическата стабилност в страната. „ По-малко от половината от гласуваните 1 млрд. лв., който управляващите одобриха да се вземат на заем, ще отидат за широко афишираните от тях мерки в социалната сфера, за разплащане с бизнеса. Той уточни, че ГЕРБ са предложили при гласуването на актуализацията на бюджета да се включат за финансиране определени дейности на общините, които са най-големият партньор при реализирането на социални дейности, но то е било отхвърлено.

”Действията на полицията спрямо протестиращите нарушават един от основните принципи на Европейския съюз за свободно движение на хора и стоки. На базата на какво основание и как жители на Гоце Делчев, Благоевград ще бъдат дадени на прокуратурата по списък, образуван от МВР-Благоевград. Обвиняват ни, че по времето на ГЕРБ е имало полицейщина и диктатура, сега това е хунта”, заяви Георги Андонов.

Народният представител Митко Захов коментира безпринципните уволнения на доказани експерти, начело на държавни и регионални структури и на различни нива в съответните ведомства. Ако шуробаджанащината е експертност, то това правителство е най-експертното досега, заключиха депутатите от ГЕРБ.