Разследван за корупция влезе в централата на ДПС
Разследван за корупция влезе в централата на ДПС / Дарик - Благоевград, архив

Седмина от активистите на ДПС в Благоевградска област са в новоизбраното централно ръководство на партията, чийто председател вече е Лютви Местан.

Утвърждаването им стана на Осмата конференция на ДПС, в рамките на която, бе извършен атентат спрямо лидера Ахмед Доган.

В новия Централен съвет на партията са утвърдени Арбен Мименов - кмет на Сатовча, Нуредин Кафелов - кмет на Якоруда, областният председател на ДПС в Благоевградско Ведат Хюсеин, Алиосман Имамов - народен представител, досегашен заместник на Доган, депутатът Муса Палев, младежкият областен лидер Исмаил Свирьов и бившият зам.-областен управител в Благоевград Сюлейман Арунов, съобщи за Дарик кметът на Гърмен Ахмед Башев, който бе делегат на конгреса.

Имамов, Палев, Хюсеин и Мименов, Кафелов, Арунов и Свирьов са посочени от новоизбрания лидер Лютви Местан, който смени на поста Ахмед Доган - прогласен за пожизнен, почетен председател на ДПС.

Изборът на сатовчанския кмет в ръководството на ДПС веднага породи недоволство на членуващите в партията от този район.

Арбен Мименов и съпругата му са обект на специализирано разследване от парламентарната антикорупционна комисия, оглавявана от Яне Янев.

В интервю за Дарик радио неотдавна лично Яне Янев съобщи уличаващи факти за фамилията на Мименов, свързани с източване на пари и дори съмнения за злоупотреба с власт.