Пътните управления с 24-часови дежурства по празниците
Пътните управления с 24-часови дежурства по празниците / netinfo

Във всички областни пътни управления с траната е въведен режим на 24 часово дежурство с цел подаването във всеки един момент на актуална информация към пътуващите.

Горещият телефон 0700 130 20 е денонощно на разположение на гражданите за информация относно състоянието на пътищата в страната. Той е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. На този телефон всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на републиканската пътна мрежа. В Ситуационния център на агенцията работи и изграденият пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по пътя.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областните пътни управления имат за задача да спират движението, там където е необходимо, докато бъде разчистен съответният участък. Това се прави за да се осигури на почистващите машини достъп до затрупаните райони. АПИ призовава водачите на автомобили да изпълняват стриктно указанията на служителите на АПИ и нарежданията на КАТ.


Агенция „Пътна инфраструктура” призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват дистанция и временните ограничения при движение.