Прокуратурата в Благоевград разследва пореден побой, извършен от 15-годишен младеж. На брифинг от обвинението съобщиха, че срещу момчето се води разследване.

Предвиденото наказание е  "лишаване от свобода" от една до пет години, но тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието се редуцира до две години. Работата по случая е започнала на 5 август, когато е подадена жалба от пътърпевшия.

Извършителят не е задържан, с него се работи в Детската педагогическа стая.

Случаят е от 2 август, когато на пл. "България" в Сандански е нападнат безпомощен човек.  По делото предстои провеждане на разпити на свидетели и назначаване на експертизи, допълниха от прокуратурата.

Тийнейджър ритна в главата мъж в центъра на Сандански (ВИДЕО)

Това не е първото провинение на 15-годишния нападател, казаха още от държавното обвинение. През миналата година той има подобна криминалистична регистрация. Не е ясно обаче дали младежът от Сандански има участие и в други побои.

При последния случай, от 2 август, нападателят казал на приятелите си, че ще пребие седящ в центъра на града мъж и поискал да го снимат.

Жертвата не е провокирала с нищо нападението. Заснетият клип от случилото се пък е разпространен в социалните мрежи. На него се вижда как непълнолетният нападател се засилва от 5-6 метра, скача и удра с крак в главата седящия мъж, който пада на земята. По-късно му нанася още няколко удара.

Младежът не е тестван за алкохол и наркотици, казаха от прокуратурата, като уточниха, че психологическа експертиза ще търси причината за проявената агресия.
 
БТА