Пирин победи и Септември Симитли
Пирин победи и Септември Симитли / снимка: Дарик - Благоевград, архив

Орлетата взеха днес поредна победа в контролите, като се наложиха с минималното 2:1 над отбора на Септември Симитли. Головете за победата бяха дело на Веселин Стойков и Драги Коцев през първото и второто полувреме.

Пирин започна в състав: Ганев, Башлиев, Молдованов, Митревски, Стоев, Костадинов, Сандански, Златковски, Стоянов, Воденичаров и Стойков. През втората игра се появиха всички здрави футболисти - Макенджиев, Ризов, Попев, Якимов, Карачанаков, Пасков, Дюлгеров, Коцев, Кацимерски, Иванов, а на Кондев и Георгиев бе дадена почивка.

Първото полувреме мина под диктовката на благоевградчани, които поглеждаха по–често към вратата на Църваришки, но удари на Стойков, Златковски и Стоянов не доведоха до гол.

В средата на полувремето Стоянов все пак успя да отбележи, но попадението му бе отменено поради съмнителна засада.

В 38 минута Стойков успя да отбележи от една наглед безобидна ситуация, но ударът му от границата на наказателното поле мина под плонжа на вратаря и в мрежата на симитличани.

Втората част не се различаваше особено много от първата, но оборотите леко поспаднаха поради морното време в Белица, както и в цяла България.

Въпреки това, още в началните минути Коцев успя да се измъкне зад гърба на защитата и с хубав прехвърлящ удар отбеляза второ попадение.

В самия край на мача Септември успя да намали резултата, след като вече умората бе тотално налегнала пиринци, които приключиха този цикъл от подготовката си изключително успешно и след края на мача се прибраха в Благоевград.

Днес и утре орлетата ще почиват, като тренировъчният процес се възобновява в понеделник вечерта от 18:30 на базата в Рилци.

Следващата контрола на Пирин ще е с Вихрен в сряда, като най-вероятно ще се играе в Сандански от 18:00.

/Пресслужба на ФК Пирин АД/