Оттеглиха Венчо Китанов от кметския вот в Изгрев
Оттеглиха Венчо Китанов от кметския вот в Изгрев / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
БСП - Благоевград оттегли кандидатурата на Венчо Китанов за кмет на село Изгрев
70596
БСП - Благоевград оттегли кандидатурата на Венчо Китанов за кмет на село Изгрев
  • БСП - Благоевград оттегли кандидатурата на Венчо Китанов за кмет на село Изгрев

Общинският съвет на БСП-Благоевград оттегли своята кандидатура за кмет на село Изгрев на Венчо Китанов и обяви подкрепата си за Йордан Китанов-младши. Това заяви на пресконференция народният представител от Коалиция за България Емил Костадинов.

"Ръководството на общинската организация на БСП - Благоевград взе решение, водено от разбирането, че Йордан Китанов е човек с доказан авторитет в село Изгрев,  социалистическата партия в областния град да застане зад кандидатурата на независимия кандидат, издигнат от Инициативен комитет", каза  червеният депутат.

"За никого не е тайна, че БСП издигна за свой кандидат Венчо Китанов, баща на Йордан Китанов, който работи в структурите на МВР. На по-късен етап обаче стигнахме до решението да оттеглим неговата кандидатура. Още днес ще отменим досега заявената от нас и регистрирана кандидатура на Венчо Китанов",  добави Костадинов. Депутатът пожела на Йордан Китанов доверието, което е изградил сред своите съселяни, да го оправдае на предстоящите избори.

"И кандидатурата на БСП в лицето на Венчо Китанов, и тази на неговия син Йордан Китанов, издигнат от Инициативен комитет, са достойни за уважение, тъй като и двамата имат идеи за развитието и благоустрояването на селото, които в значителна степен се припокриват. Реализацията им ще бъде в полза за всички, които живеят в село Изгрев. Давайки предимство на младостта и отчитайки перспективата за следващите редовни избори, БСП и Инициативния комитет ще работят за успеха на предстоящия вот в лицето на Йордан Китанов", се казва в разпрострената декларация на Бюрото на Общинския съвет на червените и на Инициативния комитет.

Частичните кметски избори в благоевградското село Изгрев  ще се проведат на 16 март.

Още от депутата Емил Костадинов чуйте в звуковия файл