Отдават под наем част от новата спортна зала в Гоце Делчев
Отдават под наем част от новата спортна зала в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

Общинските съветници от Гоце Делчев решиха новата спортна зала "Неврокоп Арена" да придобие статут на публична общинска собственост. Спортната част от комплекса ще остане под контрола и попечителството на община Гоце Делчев.

Старейшините определиха и условията, при които чрез публично оповестен конкурс да бъде отдадена под наем търговската част на комплекса за срок от 10 години, като целта е осигуряване на повече средства за издръжката на спорта в общината.

Вече има и желаещ за участие в конкурса. Това е новият президент и спонсор на ФК "Пирин" - Гоце Делчев, Иван Арнаудов, съобщи председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Под наем чрез публичен конкурс ще бъде отдадена търговската част на комплекса, която е разположена в отделна сграда на площ от 1241 кв. метра, включващи хотел с 16 двойни стаи и 4 апартамента, ресторант, фитнес зала и още няколко други помещения.

Според приетите конкурсни условия от общинските съветници, кандидатите ще трябва да са готови да плащат месечен наем от минимум 500 лева, да изпълняват строго регламентирана инвестиционна програма за срока на договора за минимум 150 000 лева инвестиции, минимум 100 хиляди лева годишни инвестиции за подпомагане на спорта в общината и издръжка на предпочитани от инвеститора спортни клубове, строго регламентирани са финансовите гаранции, както и конкретен бизнес план за ползване на наетите помещения, като всичко това ще бъде контролирано от община Гоце Делчев.