От РИК обещават добра организация и прозрачност на парламентарния вот
От РИК обещават добра организация и прозрачност на парламентарния вот / архив

Предстоящите парламентарни избори в Благоевградско ще бъдат организирани и произведени в съответствия с Изборния кодекс, увери председателят на РИК - Благоевград адв. Мартин Бусаров.

"Ще улесним избирателите максимално, така че те да могат да подадат своя вот без да срещат трудности от организационно естество. Ще се погрижим и членовете на СИК да бъдат добре обучени. Гарантирам, че резултатите ще бъдат отчетени коректно", заяви на пресконференция Бусаров.

По време на срещата той представи и членовете на РИК. Съгласно решение на Централната избирателна комисия благоевградската РИК е в 19-членен състав. За зам.-председатели са утвърдени Йордан Симонски и Янко Иванов.

Секретар на РИК е Исмет Узунов. Останалите членове на РИК са: Мартин Лалев, Елена Панчева, Биляна Петачка, Димитър Колев, Маргарита Тодорова,  Васил Стоянов, Бойка Юсева, Илия Милев, Мария Стойнева, Любен Милев, Стоян Христов, Хавва Весалова, Искрен Шишков, Вилислав Балев, Георги Мавродиев.

Все още няма яснота колко са имащите право на глас в Благоевградско за парламентарния вот на 5-ти октомври, както и дали в областта ще има експериментално машинно гласуване