Обсъдиха бъдещо партньорство между Благоевград и Шънян
Обсъдиха бъдещо партньорство между Благоевград и Шънян / Добряна Христова, Дарик - Благоевград

Възможностите за сътрудничество между китайската провинция Шънян и Община Благоевград бяха обсъдени на среща между градоначалника Атанас Камбитов и делегация от Китай.

"Това е първата крачка към съвместно партньорство, за нас би било голяма възможност да си сътрудничим с представители на най-силната икономика в света", каза след срещата кмета Камбитов. В рамките на инициатива са обсъдени възможности за партньорство в различни сфери, сред които земеделие, производство и търговия на стоки.

"Представителите на делегацията проявиха интерес и към нашата култура, в частност Ансамбъл "Пирин", ние поехме ангажимента певците и танцьорите да посетят Китай", поясни още Камбитов.

Председател на Комитета на община Шънян към Китайската народна политическа консултативна конференция Цзян Хонготправи отправи покана към кмета Камбитов, представители на културата и бизнеса от българска страна. "Когато дойдете в Китай ще имате възможност да се запознаете с нашата култура, традиции и история, заключи Цзян Хонг