Настаниха новодомците в общинския блок за социално слаби в Благоевград
Настаниха новодомците в общинския блок за социално слаби в Благоевград / netinfo

Новият общински жилищен блок за социално слаби жители на община Благоевград бе открит официално днес от заместник-кметовете Георги Скрижовски и Валентин Василев.

На церемонията, в началото на която водосвет отслужи отец Андон Шавулев, присъстваха представители на проектантите, изпълнителите и надзорната фирма, както и местни парламентаристи.

Осем многодетни семейства получиха ключовете и заповедите си за настаняване от заместник-кмета Валентин Василев. Най-развълнувани от всички бяха 42-та благоевградчани, които още вчера се снабдиха със заповедите си за настаняване, но едва след прерязването на лентата днес имаха възможност да влязат в новите си домове.

Настаниха новодомците в общинския блок за социално слаби в Благоевград
netinfo

 

Осеметажният общински жилищен блок разполага с 49 апартамента, от тях 3 тристайни, 30 двустайни и 16 боксониери, 2 студиа, 1 стая за временно настаняване. Жилищата са в напълно завършен вид.

Блокът е със съвременна външна изолация и дограми, външната врата е с електронно заключване, общите части са облепени с гранитогрес и теракота. Стените са латекс. Всяко жилище има изграден съвременен санитарен възел с пълно оборудване.

Това е първият общински жилищен блок за социално слаби. Сградата е изградена изцяло със средства на община Благоевград. От началото на тази година с промяна в Наредбата за реда и условията за отдаване под наем и продажба на общински жилища е забранена продажбата на ведомствени жилища.