Населени места са без ток
Населени места са без ток / Дарик-Благоевград, архив

Няма бедстващи хора в населените места в Благоевградско.

Основните пътища са почистени и опесъчени, отчете областният управител Бисер Михайлов.

Главните улици в Благоевград са почистени и проходими след падналия сняг, съобщи управителят на общинска фирма „Биострой“ Васил Бачев.

Около 100 служители почистват пътните платна от снощи. По пътищата на града е изкарана и цялата налична техника, която е оборудвана със сол и пясък.

Машини почистват и основните улици и в кварталите в града. Към момента не са постъпили сигнали от граждани за сериозни проблеми, породени от снега, който натрупа тази нощ.

От „Биострой“ призовават собствениците и шофьорите на автомобили да паркират на обозначените за това места, без да възпрепятстват работата и движението на техниката за снегопочистване.

Има високопланински села в региона, които временно са с прекъснато електрозахранване, но се работи по отстраняване на повредите, причинени от обилния снеговалеж.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград информират, че са се отзовали на подадени 30 сигнала за паднали дървета и клони, както в областния център, така и в селата.

Възстановено е вече движението и на тежкотоварни камиони по АМ "Струма".