Намалиха персонала на Спортни имоти с петима души
Намалиха персонала на Спортни имоти с петима души / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Йордан Андонов
38426
Йордан Андонов
Костадин Паскалев
  • Йордан Андонов
  • Костадин Паскалев

Численият състав на бюджетно звено "Спортни имоти" се намалява с петима души, гласуваха днес благоевградските съветници. Предложението за свиване на персонала от 27 на 22-ма работници направи парламентаристът от ГЕРБ Йордан Андонов.

"В бюджета са заделени 30 000 лв. за поддръжка на терена след процедура за избор на фирма изпълнител, така че не е необходимо още двама общи работници и чистач да бъдат наети на щат", мотивира се Андонов. Според него неоснователно много са и портиерите и охранителите, които са съответно четири и седем на брой.

Кметът Костадин Паскалев нарече несериозно намаляването на числения състав на общинската фирма, тъй като това би означавало спортните зали да останат без охрана. "По наредба сме задължени и да имаме осигурени огняри във всички спортни бази, ако се наложи да съкращаваме и от тях, "Спортни имоти" няма да осъществява законосъобразно дейността си", посочи градоначалникът, който призова Йордан Андонов да преосмисли предложението си.

По думите на Паскалев, ако се съкратят пазачи, не е изключено в бъдеще да се прибегне към сключване на договори за външни услуги за охранителна дейност, което не е рационално решение и ще излезе по-скъпо на общинския бюджет.

В крайна сметка Общинският съвет подкрепи предложението на Йордан Андонов. До 15 март градоначалникът трябва да внесе в Общинския съвет предложение за утвърждаване на структурата на персонала за дейност "Спортни бази за спорт за всички".

Още коментари за числения състав на "Спортни имоти" чуйте от Йордан Андонов и Костадин Паскалев в прикачените звукови файлове.