Над 400 000 лева са разиграни за вота в Петрич, твърдят жалбоподателите пред съда
Над 400 000 лева са разиграни за вота в Петрич, твърдят жалбоподателите пред съда / netinfo
Благоевградският административен съдия Илонка Рашкова даде ход на процеса за касиране на извънредния вот в Петрич, проведен на 11 октомври. Жалбоподателите от партии "Демократи за силна България", "Атака" и "Български земеделски народен съюз", в лицето на Волен Сидеров, Стоил Яков и Илия Пашов, пледираха чрез упълномощен юрист в съдебната зала, изборите да бъдат обявени за опорочени, а решението на ОИК - Петрич за мандатоносителите, нищожно.

"Над 400 000 лева са разиграни в Петрич от представители на престъпни групировки за купуване на гласове", изтъкна адвокатът на жалбоподателите, адвокат Кирил Михов. "Недопустимо е в 21 век, в Секционните комисии да броят бюлетините на свещи и на светлина от кибритени клечки", изтъкнаха политическите лидери по повод мистериозното спиране на тока едновременно в 10 големи села в Подгорието и Огражден.

От партийните централи на ДСБ, "Атака" и БЗНС в южната община настояват съдът да преброи повторно всички действителни и недействителни бюлетини, пуснати в деня на вота. Те искат още да бъде направена експертиза, относно автентичността на всички проколи на Секционни комисии, както и на 32 печата, които бяха подменени преди изборния ден, заради това, че от стаята на Общинската избирателна комисия изчезнаха точно толкова седмица преди гласуването за местна власт в Петрич.